Kärlek > Hat

För en vecka sedan samlades ett hundratal upprörda stockholmare i förorten Kärrtorp. Det var barnfamiljer, pensionärer, skolungdomar, ja vanligt folk helt enkelt, som upprördes över den våg av rasistiska och nazistiska yttringar som sköljt över deras hemort.  Denna fredliga och demokratiska manifestation bytte snabbt karaktär efter att ett trettiotal nazister attackerade demonstranterna med gasgranater, glasflaskor och andra tillhyggen. Nazisterna visade sitt sanna ansikte och gjorde tydligt att de utgör ett reellt hot mot alla som inte tycker som dem. Mot alla som anser att demokrati, jämlikhet och mångfald är en bra värdegrund. Föga anade nog nazisterna att deras våldshandling förra veckan skulle göra så mycket gott för den antirasistiska rörelsen i Sverige. Deras hat förde oss ännu närmare varandra i en övertygelse om det Sverige som vi vill leva i, där hat inte har någon plats.
 
Idag samlades mellan 16 000 och 20 000 antirasister i en av de största antirasistiska manifestationerna i svensk historia. Det var en otrolig känsla att kliva in på Kärrtorps idrottsplats, idag. Människor i alla åldrar och från överallt hade åkt till Kärrtorp för att visa att rasister och nazister inte har någon plats på våra gator (eller skogar, torg, folkvalda församlingar, bostadsområden osv osv).

Denna dag har gett mig mer bränsle och pepp i vårt fortsatta arbete och jag ser fram emot att få uppleva samma känsla i Kiruna i vår, när våra festivalplaner blir verklighet.

För en bättre framtid för alla, för kärlek och gemenskap, för nyfikenhet och solidaritet!

En riktigt trevlig helg och gott nytt år till er alla!

- Theres

Kommentera här: