VECKOBREV V.48

Hujambo!

Vecka 48 har minsann rusat förbi med all världens fart och nu går vi mot våra tre sista veckor innan jullov. Denna vecka tänkte jag erbjuda er något annorlunda på bloggen, nämligen en veckosammanfattning som har majoriteten bilder och inte text! Hur låter det? Bra, hoppas jag! för nu får ni spänna fast glasögonen och göra er berädda för en ordentlig bildbomb! Varsågoda och njut:

 

MÅNDAG:

Måndagen började med sovmorgon (!) och drog sedan igång med redovisningar om personer som på något vis har kämpat för mänskliga rättigheter, sk. MR-hjältar. Vi fick lära oss om Shirin Ebadi, Che Guevara och Leymah Gbowee.
 
Efter lunch hade vi swahili, då vi övade på imperfekt, presens och futurum. Ser ni skillnaden?
Tuliogelea baharini= we swam in the ocean
Tunaogelea baharini= we swim in the ocean
Tutaogelea baharini = we will swim in the ocean
 
 TISDAG:
Tisdagen började med swahili och efter lunch höll Christine i en föreläsning om våld i nära relationer. 25 November är Internationella Dagen för avskaffande våld mot kvinnor - International Day for the Elimination of Violence against Women, presentationen föll sig alltså mycket lägligt in. Mållösa, sorgsna och förbannade över den värld vi lever i, avslutade vi dagen med att tända varsitt ljus för alla de som avlider till följd av våld från någon de känner inom hemmets väggar.

ONSDAG:

Ondagen började med MR-presentationer, Frida berättade exempelvis om Mohandas K. Gandhi.

Eftermiddagen ägnades åt redovisningar om hur en reklamfilm utan ett envägsperpektiv skulle se ut. Alltså en reklamfilm som exempelvis inte visar Afrika som en enda stor kontinent av misär och fattigdom. Vi presenterade våra förslag med hjälp av filmer, storyboards eller power points.

TORSDAG:
Torsdagens förmiddag ägnades åt Pamoja. Det finns mycket arbete att göra inför en festival!
 
Sista lektionen gjorde vi en övning i om hur en berättar och förklarar något för någon annan. Vi satt i grupper och fick sedan förklara något som vi kunde som rinnande vatten. Pernilla är exempelvis mycket bra på fäktning och lärde sin grupp detta, vilket resulterade i att hela klassen fick testa på det som avslutning. 

FREDAG:
Fredagen började med MR-hjältar och ett sista språkträd som var kvar.

Veckan avslutades tillsist med engelska! Vi fick var för sig ägna oss åt en grammatisk term eller klurighet på engelska och sedan förklara dessa frågetecken för klassen, mycket lärorikt!
 
 
Tack för mig!
 
//Hedvig

Kommentera här: