Johannas betraktelser

Hej kära läsare!
 
Här kommer ett nytt inslag på bloggen: vår fantastiska lärare Johanna har skrivit dagbok under hela vår vistelse här och vi tänkte att det kunde vara roligt för er att få ta del av hennes betraktelser och upplevelser. Här följer den första av dessa betraktelser och är som ni förstår ett par veckor gammal. 
 
Trevlig läsning!
- Redaktionen
 
"den 13 januari 2014

Jag och mina studerande har anlänt till Makunduchi. I själva verket har vi varit här i en vecka nu. Idag på eftermiddagen så börjar lektionerna. Vi kom hit för en knapp vecka sedan men undervisningen har stått tillbaka för introduktion och klimatanpassning. Det är riktigt varmt här och kanske till och med varmare här än i stan.

Igår åkte vi in till Stone town för att delta i firandet av revolutionen. Just i år är det 50 år sedan och festligheterna har pågått i dagar. Vi satt i stekande sol på en fullsatt arena utan minsta skydd från värme och sol. Vi såg skolbarn tuppa av i värmen, även om vissa sa att det var av chocken från kanonerna som smällde men efter nästan fem timmar såg våra värdar att bristningsgränsen var nådd för de flest i vårt sällskap och vi slussades ut därifrån och in på en restaurang i stan istället.

Jag bor hemma hos Mwatima, samma lärare som alltså var i Sverige i höstas. Just nu är hon inte hemma i Makunduchi utan kvar i stan och jag har lyxigt nog det mysiga huset för mig själv. Jag har ätit vattenmelon och nyplockade apelsiner till frukost och alldeles nyss skrapade jag ur ett kilo passionfrukt som jag slängde in i frysen, det blir nog en utmärkt svalkande sorbet om några timmar!

Jag kom hit ett par veckor innan volontärerna och har bott hemma hos min vän Said och umgåtts med familjen där. Vi har gjort lite utflykter då och då och vi har tagit oss några utekvällar men mestadels har det varit lugnt och skönt. Nyår spenderade vi på stranden och vi hittade inget hotellrum utan fick vaka in året på samma strand. Lite trötta och slitna tog vi dagen därpå en promenad till en närliggande turistort för fortsatt sol och bad. Själv tror jag, att de dagar som jag inte är här och jobbar kommer jag att lägga mig på hotellet här i närheten och mysa vid poolen med en god bok. Det känns som en överflödig lyx men något som definitivt kommer göra att vistelsen här blir än mer angenäm."

- Johanna Olofsson

Kommentera här: