JAG ÄR INTE RASIST MEN...

Till alla kära ”jag är inte rasist men…”

JAG ÄR INTE PESSIMIST MEN nu får det fan vara nog. Det är nog med patriarkala strukturer. Det är nog med normaliserad rasism. Det är nog med cisnorm, vithetsnorm och smalhetsnorm. Det är nog med funkofobi, homofobi, transfobi och all annan jävla fobi som existerar kring normbrytande beteenden och egenskaper. Det är fan nog nu.

JAG ÄR INTE EXTREMIST MEN jag tror på ett samhälle där alla behandlas lika oavsett kön, etnicitet, religiös åsikt eller sexuell läggning. Jag tror på det mänskliga värdet; grundat i inget annat än det enkla faktum att vi alla är individer vandrande på samma jord. Ett värde som inte påverkas av yttre eller inre olikheter. Ett värde som du idag har tagit dig friheten att mäta enligt dina egna mallar och mått. Ett värde som du inte bara ifrågasätter, utan som du även kväver varenda centimeter av tills det inte finns något kvar.

JAG ÄR INTE FEMINIST MEN lite jämställdhet och rättvisa skulle inte sitta fel. Jag är trött på att alltid behöva hävda mig. Jag är trött på att bli objektifierad och sedd som din ägodel.  Jag är trött på att behöva göra dubbelt jobb för att få samma respekt som du. Jag är trött på att ni spottar på allt det som kallas feminimt. Jag är trött på att bli behandlad som mindre värd, enbart för att jag är fittbärare.

JAG ÄR INTE HUMANIST MEN jag tänker inte stå och titta på när du särbehandlar människor utifrån hudfärg. Vi pratar om den vita hierarkin som om den vore ett avslutat kapitel i en distanserad historia, när den i själva verket präglar både vår gårdag, vardag och framtid. Jag både föraktar och förbannas över det hat du känner mot hudfärgen som inte liknar din. Och vi pratar om det som ’integrationsproblem’ och ’en överväldigande flyktingpolitik’, när vi alla vet att det är inget annat än rasism.

JAG ÄR INTE PERFEKTIONIST MEN dina värderingar och ställningstaganden är pinsamma och inget annat än tomma ord. Du pratar om vårt öppna och accepterande samhälle, men inser inte att jag exkluderas i varje reklamfilm och i varje bild av den idylliska familjen. Du säger att bögarna får vara bögar, så länge de inte bögar sig i din närhet. Och när yttrandefriheten utnyttjas så pass att  homosexualitet får liknas med tidelag och pedofili, utan några konsekvenser, då blir jag faktiskt mörkrädd.

JAG ÄR INTE EN REVOLUTIONIST MEN ditt gaggiga gagg har börjat gå mig på nerverna. Och ändå förväntas jag sitta här och hålla god ton; när yttrandefriheten har blivit en viktigare aspekt än det faktum att du dagligen kränker mänskliga rättigheter.

 

Agnes

1 HAAAANNAAAA:

skriven

BÄSTA AGNES

2 HAAAANNAAAA:

skriven

BÄSTA AGNES

3 Cornelia:

skriven

Jäklar vad bra

4 Hans Jansson:

skriven

Grattis Agnes för ditt fina inlägg.Hoppas att du fortsätter i din fina anda.
Säger Morfar

Kommentera här: