Vecka 7 - EMPOWERMENT

Under vecka sju var temat för WEP-programmet empowerment. Empowerment betyder direkt översatt till svenska egenmakt och syftar till att individen ska känna att den har makt över sin egen situation. Det som var fokus under denna empowerment vecka var självklart övningar som direkt kan kopplas till empowerment men vi hann också arbeta en hel del med adjektiv.

Under de gemensamma dagarna måndag, onsdag och fredag, hann vi med att göra massor av olika roliga saker. Vi sjöng ”The Worlds Greatest” och gjorde en självförtroende övning som vi även testat på tidigare i Kiruna. Övningen går ut på att en först ska spela en roll som oerhört blyg inför en grupp för att sedan i nästa roll ta plats och våga ta för sig framför gruppen. Denna övning visade sig vara mycket uppskattat och det var kul att se hur alla vågade gå in i de olika rollerna. Vi hade dessutom under en dag olika stationer där alla fick göra sin egen superhjälte, en ”dream map” över sina liv och spela ett memory med olika frågor om adjektiv och annat kopplat till empowerment. Vi hann också med att arbeta en hel del med datorerna på olika sätt i paren och dessutom avslutade vi veckan med lekar samt att alla fick varsin ”boost” i form av ett papper fullt med positiva adjektiv om sig själva skrivna av de andra.

Under torsdagen var det dags för veckans höjdpunkt, för de flesta av oss, Studio confidence. Denna dag spenderade vi i Teacher’s House och under de första två timmarna hade vi olika stationer. Vi hade en sminkstation, en hårstation, en pärlstation, en ritstation och en fotostation. Efter dessa två avslappnade timmarna där alla fick göra vad de själva ville var det dags för lekar. Vi delades in i fyra olika lag och fick sedan genomföra massa olika uppdrag och samla ihop poäng. Ett uppdrag gick ut på att en skulle vara ”polite” och kunna säga tack på så många språk som möjligt(vinnaren klarade 9 språk) medan en annan gick ut på att en skulle vara ”tall” och kunna spotta en lime-klyfta så långt som möjligt.

För denna oerhört roliga och viktiga empowerment vecka vill jag tacka Malin och Elisabeth.

Under helgen vilade alla upp sig inför kommande vecka på olika sätt. Några, inklusive mig, besökte en musikfestival i Stone Town medan andra åkte till norra Zanzibar och några höll sig i närheten av Makunduchi.

/Elin

Kommentera här: