Veckobrev v.3

Salama!

Vi har nu tillryggalagt vår första hela vecka på Zanzibar och därmed också den första WEP – veckan! Jag skriver nu mitt sista veckobrev till den här bloggen och ska försöka göra det med glans, för tisdagen den tjugosjunde sätter jag och Michael oss på flyget hem till Sverige igen. Nedan följer vad vi sysselsatt oss med första veckan.

Måndagen fick bli en välbehövlig dag för rekreation och vila, där var och en sysselsatte sig med vad som passade bäst. Många av oss tog en tur ner till stranden och hotellet La Madrogada med tillgång till Wi-Fi och pool. Väldigt uppskattat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    

Swahilins ord för välkommen

Skolveckan började alltså på tisdagen med namnlekar och övningar i syfte att lära känna varandra. Vi, både Kiruna - och WEP studenter satte oss tillsammans och intervjuade varandra om vad vi vill lära oss och få ut av vår tid i projektet, samt vad vi har för framtidsplaner. Onsdagen fortsatte på samma tema där Elin och Michael startade med en introduktion till datoranvändningen. Eleverna fick öva på att starta och stänga av datorn samt att använda sig av tangentbordet i ett Word – dokument. Malin och jag fortsatte sedan med ännu fler lekar för att öva ytterligare på namn och ha roligt, men roligast blev nästan när tjejerna fick lära oss att spela den traditionella sporten Nage! En utmanande sport som går ut på att två personer ska kasta en boll mellan sig och försöka träffa en stackare i mitten som dessutom ska fylla en flaska med sand samtidigt. Tursamt nog körde vi light – varianten och skippade sandflaskan. Vi Kiruna – studenter har nog förutsättningar att bli riktigt bra på det, undantaget skribenten i fråga som hellre håller sig till lugna, stillsamma övningar.

Mr. Ali, en av medlemmarna i projektkommittén tog med oss till sin farm på torsdagen! Där fick vi en förevisning av hur man odlar bland annat kassava och jams, två väldigt viktiga ingredienser i basfödan här på Zanzibar. Mangoträden var dock populärast och många av oss lärde sig tekniken för att plocka ner dem. Efteråt hade vi hela huset fullt av mango och kassava som skalades och sedan blev till världens godaste chips på kvällen. Fredagen blev en väldigt avslappnad och fin umgängesdag när vi samlades hemma hos Kirunastudenterna i Teacher's House och målade, flätade hår, lekte och gjorde hennatatueringar! Alla verkade nöjda och det var ett fint sätt att avsluta vår första vecka på.
 
Mr. Ali förevisar odlingstekniker
 
Tea målar en sol!
 
Helgerna har hittills varit väldigt aktivitetsfyllda och vi har förmånen att ha värdar som är väldigt villiga att bjuda in oss och visa oss runt på ön! På lördagen fick vi vara med och fira kvinnornas version av den muslimska högtiden Maulid och söndagen blev det först Spice Tour och en tripp till Stonetown där vi hann med att både gå på bio och besöka en traditionell matmarknad på kvällen. En fridsam upplevelse tyckte jag med mycket god mat i olika bord, glada människor och ljummen kvällsluft. Sängen var dock väldigt uppskattad när vi väl kom hem, det blev en sen kväll.
 Maulid Celebration

Ett stort tack uttryckt, från mig till bloggen och från oss till alla som på bästa sätt tar hand om oss när vi behöver det. Guld värt, det hoppas vi kunna återgälda! Bilderna i inlägget står skribenten för.

Linn

 

Kommentera här: