VECKA 45 - Något helt annat!

Vecka 45 fick eleverna - och vi - ha ett välförtjänt lov. För vår del spenderades det på en fyra dagar lång safari i Tanzanias oerhört vackra natur!
 
Vi startade vår första dag med att boarda världens minsta plan som tog oss till Arushas flygplats. Därifrån åkte vi till vårt första stopp, ett besök i en masaaiby. Vi blev vänligt mottagna och visade runt i byn, innan vi avslutade med att köpa vackra handgjorda armband och fotlänkar tillverkade av masaaierna i byn.
 
 
 
Ett traditionellt Masaai - hem.
 
Vår andra dag tillbringade vi i Ngorongoro National Park, en av de absoluta höjdpunkterna på resan. Där fick vi se i alla fall fyra utav The Big Five, elefant, lejon, buffel och noshörning. Vi fick se fantastisk natur både påväg ner och upp ur Ngorongoro - kratern och trots att regnet öste ner någonstans i mitten av vår tur var det en upplevelse att få se alla djur en kan tro bara existerar på film.
 
 
Flodhästar under vår lunchpaus! De syns inte, men jag lovar att de är där.
 
Vi hade tur och fick se lejon på nära håll.
 
Safarit fortsatte nästa dag i Tarangire National Park, där en apa stal från vår lunch och Linn fick prova på att köra Safarijeep. Vi såg giraffer längs vägen och många fler zebror, bufflar och gnuer men tyvärr ingen leopard. Den enda av The Big Five vi inte fick se under denna resa.
 
 
Med det lämnade vi nationalparkerna bakom oss och dagen efter fortsatte vi i Machame, ett litet samhälle vid foten utav Kilimanjaro. Där gick vi en kort vandring i regnskogen som avslutades med ett dopp i ett vattenfall. Iskallt och så roligt!
 
Vi fick även besöka ett kaffeplantage och dricka alldeles nygjort kaffe. En dröm för alla kaffeälskare! Vi fick följa med i hur kaffet gjordes, lyssna till en kaffesång och smaka traditionell mat ifrån området. På kvällen försvann molnen och vi kunde se Kilimanjaro. Underbart!
 
 
 
 
 
Vår sista upplevelse av fastlandet blev ett par timmars guidning i staden Moshi innan vi slutligen satte oss på planet tillbaka mot Zanzibar. Det var en otroligt lyckad resa och en välbehövlig ledighet för oss och eleverna innan vi gör det allra bästa utav de tre sista resterande veckorna av WEP 2015.
 
Linn och Agnes

Kommentera här: