Välkommen tillbaka!

Hej!
 
Nu har bloggen vaknat till liv igen! Agnes och Linn är på plats i Makunduchi för de sista två månaderna av detta årets WEP - program. Lyckligt återförenade med våra hjältar Eminem, Abdullah och många fler är allt som det ska!
 
Vi har nu hunnit med två veckors undervisning och är inne på den tredje. Vi har bland annat utvärderat och diskuterat olika sätt att studera engelska, samt vad eleverna vill att vi lägger krut på den tid som är kvar. Grammatik är populärt, så det arbetar vi en del med. Vi har också sett och diskuterat filmen Avatar. Det gäller att få till en bra blandning utav olika sätt att lära sig, då vissa helt klart föredrar film före genomgångar på tavlan och tvärtom. Det är en utmaning, men variation är bra och det är roligt!
 
För tillfället jobbar vi även med flyktingsituationen i Europa och även i grannländerna runtomkring Zanzibar och Tanzania. Eleverna har fått söka fakta och skapa en presentation som ska hållas senare i veckan. Marit och Greta som varit här och arbetat med tjejerna tidigare under sommaren har pratat mycket om varför så många människor tvingas fly sina hem och hur situationen ser ut när de når ankomstlandet. Ett mycket viktigt och aktuellt ämne som jag och Agnes nu har fått äran att fortsätta arbeta med.
 
Som avbrott i de ibland tunga ämnena leker och fikar vi en del, för att det är en minst lika viktig del utav språkinlärningen. Begreppet fika är inför tack vare Greta och Johanna, som också varit här under sommaren. Ett mycket viktigt ord som definitivt borde finnas på alla språk!
 
Vi hoppas att ni vill följa med oss under de sista veckorna utav WEP 2015!
 
P.S Vår Instagram är högst aktiv! Följ oss på: kirunazanzibar
 
Linn och Agnes 
 
 
 
.
 
 
 

Kommentera här: