VECKA 43

Hej på er!
 
Tiden flyger iväg och medan det blir varmare och varmare här känns det väldigt konstigt att se bilder på snö och kyla hemifrån.
 
Vecka 43 har passerat och vi har hunnit med en hel del! Vi har jobbat en hel del med prepositioner som ett övergripande tema, och det kan man göra på många olika sätt. Stenciler och olika grammatiska genomgångar lade grunden och sedan har vi använt prepositioner praktiskt genom att beskriva ett rum tecknat på tavlan, samt låtit eleverna beskriva sina egna rum hemma och sedan berätta om det. Vi har också översatt dem till swahili, här kommer några exempel:
 
Katikati ya - mellan
chini ya - under
nyama ya - bakom
pembeni ya - bredvid
 
Detta är givetvis ett bra sätt för mig och Agnes att lära oss lite swahili!
 
På torsdagen gjorde vi ett studiebesök till Barefoot College och Solar Mamas, ett utbildningscenter där kvinnor i åldrarna 30 - 50 år under fem månader lär sig att konstruera generatorer för att utvinna solenergi. De har sedan tidigare ingen utbildning och kommer ifrån olika byar runtom ön. Dessa byar kan efter utbildningens avslut dra nytta av generatorerna och kvinnornas kunskap om solenergi. Kvinnorna jobbar även med olika typer utav hantverk så som kläder, mattor och dekorationer. Vi fick en rundvisning på centret, beskrivning av hur arbetet går till och alltihop avslutades med en trevlig lunch. Besök liknande det här är en enorm inspiration och en del i utbildningens entreprenörskaps - fokus, där vi får se olika möjligheter för kvinnor att göra en resa i både kompetens och självförtroende, samt bidra till egen och därigenom samhällets utveckling.
 
Fredagen blev en ledig dag, på grund av söndagens kommande val. Skönt!
 
Bilder till inlägget kommer! När internet och turen samarbetar. Håll ut!
 
Linn och Agnes
 
 
 
 
 

Kommentera här: