Vecka 50.

Vi började måndagen med att störtdyka in i våra debatter igen. Är alla invandrare terrorister? Förstör invandrare vårt välfärdssystem? Dessa med flera andra trista fördomar som vi hör i vår vardag debatterades.

Vi hade äran att få en guidad tur av Jonna på ishotellet i Jukkasjärvi. Det nya ishotellet 365 inspekterades (och sängarna testades och godkändes såklart!) och vi fick lära oss hur ishotellet varje år planeras och byggs upp för att sedan smälta och rinna ner tillbaks i Torneälven.

 
 
 
Vi hade tre besökare som berättade om sina liv som muslimer. Väldigt intressant med perspektiv från olika delar av världen! En religion som vem som helst kan läsa som; men hur lever man som muslim, egentligen? Vad är tro och vad är politik? Vad säger Koranen och hur kan det misstolkas? Viktiga frågor som vi fick svar och förståelse för.

På kvällen var det luciafirande i Kiruna kyrka, där även Ellen ägde med sin dikt om Rädda Barnens grundare.

 

Det bjöds upp till bröllop på onsdagen när vår käre vän Emmy gifte sig med sin Simo. De fick en välpimpad spark att köra till bröllopsfesten som hölls på skolan.

 

Spelade bland annat lite strumpbyxebowling efter middagen!

 

Maryam for tillbaka till Zanzibar på onsdagen och slutet av veckan spenderades dels med att städa undan i klassrummet och samla material som ska följa med till våra studier i Makunduchi.

Alla i klassen är lite nervösa och väldigt spända på avfärd! Vi tar nu lite välförtjänt ledighet innan vi far till Zanzibar i januari.

Trevlig ledighet till er alla! Vi hörs i januari!

Jessica

 

Kommentera här: