Vecka 45

Denna veckan har varit lite annorlunda än våra föregående eftersom Christine var på Zanzibar för att förbereda vår ankomst och hämta Maryan. Hon kommer att vara vår Swahili lärare. Vi hade historia som vanligt men eftermiddagslektionerna hölls av Mikael Nordin som är kurator och studievägledare på vår skola. Temat på hans lektioner var: ”Att förstå mitt och andras behov”.

Vi pratade om Carl Gustav Jungs personlighetsteori som utvecklades vidare avIsabell Myers ochKatherine C Briggs. Vi analyserade fyra olika perspektiv samt hur vi kan använda dessa kunskaper och när vi är på Zanzibar.

På första lektionen pratade vi om hur vi hämtar energi. Människor kan delas i olika kategorier; ett exempel på sådana är introvertion och extraversion. En del människor kan känna sig mer introverta och hämtar energin i ensamhet eller med få nära vänner, föredrar djupa diskussioner före småprat och analyserar mycket medan andra kan känna sig mer extroverta som gillar när det händer mycket hela tiden och hämtar sin energi från andra människor. 

Vi pratade också om att vi lever i ett extrovert samhälle. Idag förväntas människor vara sociala, utåtriktade och äventyrslystna, annars betraktas man som tråkig. Eftersom introverta personer har ett större behov av att vara ensamma för att på så sätt ladda sina batterier kan de betraktas som blyga, ledsna eller ensamma.

Vidare pratade vi om hur vi tar in information där en del människor gör det mer via sinnesförnimmelse och andra med intuition. Hur vi får saker gjorda - via bedömning eller varseblivning och sist hur vi fattar beslut där en del gör det mer med hjälp av tanke och andra känsla.

 
På fredag förmiddag fick vi testa på bugg :)

 

 
 
 
Tidigare under veckan planerade vi hur vi skulle välkomna Mariam. Vi gjorde en affisch och en MR-hjälte om henne. På fredag eftermiddag kom hon tillsammans med Christine. Sedan fikade vi i matsalen. 
 
/Aleks

Kommentera här: