Sveriges avtal med Afghanistan kränker de mänskliga rättigheterna!

Bilder från demonstrationen mot att människor utvisas till Afghanistan i lördags
 
På min 18årsdag samlade jag vänner och familj. Vi firade åt god mat och jag kom äntligen in på klubben. Musiken var hög och vi dansade hela natten. Jag önskar att allas 18årsdag ska handla om att äntligen få komma in på klubben, men så ser inte verkligheten ut.
 
Sverige har gjort ett avtal med Afghanistan som innebär att tusentals ungdomar kommer skickas tillbaka till ett land som inte är säkert.
 
Utrikesdepartementet avråder alla resor till Afghanistan men anledning av säkerhetsläget, men ändå görs det skillnad på folk och folk. För vem råder avrådan egentligen? Var och en har rätt till liv, frihet och personlig säkerhet enligt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna artikel 3. För vem gäller rättigheterna? Att bli skickad till ett land i krig fråntar en de rättigheterna.
 
De männskliga rättigheterna ska gälla alla, men så ser inte verkligheten ut. Allas 18årsdag borde firas och inte handla om att bli fråntagen ens rättigheter. Jag kräver självklarheten att de mänskliga rättigheterna gäller alla. Kom igen Sverige!
 
Anna och Frida

Kommentera här: