VECKOBREV V. 42

Okej, ännu en vecka har passerat. Börjar tänka att tiden går snabbare i Kiruna än på alla andra platser jag varit på. 

I tisdags var Patrick, som var elev på utbildningen första året, hos oss på eftermiddagen och berättade om det arbete han gjort i Kongo och även på Zanzibar. I Kongo åkte Patrick runt i byarna och stöttade kvinnor som blivit utsatta för våld och sexuella övergrepp samt skjutsade dem till Panzisjukhuset som är världskänt för sitt arbete för kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp.
 
 I tisdags var det även Christines födelsedag så vi åt tårta och firade! Tänker verkligen att den här eftermiddagen är ett bra exempel på hur vi hela tiden blandar tunga och viktiga ämnen med sånt som är mer lättsamt och glatt.

I onsdags var vi på en föreläsning på stadshuset av Ergin Özdemir där han berättar om hur han kom till Sverige som kärleksimmigrant och hans upplevelser från det svenska samhället och arbetsmarknaden. Han presenterade även väldigt mycket statistik på hur mångfald lönar sig.

 Emmy
Den här veckan har vi även fått ta del av de första egna lektionerna vi i klassen ska hålla i. Vi har lärt oss allt om livet i Kiruna och i gruvan av Robin, hur man vägleder andra och uppfostrar barn av Jessica samt fått höra Emmy berätta om hennes organisation Enjoy and Survive och fått ta del av de sexualkunskapslektioner hon hållit för skolbarn i Kenya.
 Uppe på Luossavaara idag! Kiruna<33
I fredags såg vi film med filmklubben i aulan som vanligt och sen fyllde vi hela Sofis golv med två madrasser och hade pjamasparty.
 
Jag har även hunnit med att ta mina första vaccin inför Zanzibar. Börjar sakta men säkert inse att vi om drygt två månader åker till Zanzibar.
 
Ha det fint så hörs vi snart!
 
/Frida

Kommentera här: