Motivation

Hej allihopa!

Det har tagit ett tag för mig att skriva veckans blogg. Jag minns att jag skulle skriva en av de första blogginläggen när vi började denna utbildning, men det blev inte något. Även runt julen skulle jag ha skrivit, men då blev det inte heller av. Det är så att jag har lite svårt att skriva.. men jag gör mitt bästa.

Idag dock vill jag inte skriva i kronologisk ordning vad vi har gjort vecka 5 utan idag vill jag dela några tankar om motivation.

När jag var liten brukade  jag dagdrömma en del. Dagdrömma om framtiden: hur jag skulle bli en politiker, skådis, sångare eller populär på skolgården. Hur jag då skulle kunna förändra saker i mitt liv och andras. Hur saker skulle bli bättre. I världen.  Att jag skulle vara en delvis eller den enda anledningen till denna inbillade förändringen. Haha.. superhero.

Men hur som helst var dessa dagdrömmar så enorma (i min värld) att motivationen för drömmarna efter några år började vissna bort. Idag fortsätter det visst vara så. Dagdrömmarna finns fortfarnade. Men på senare tid har jag börjat­­­­­ förstå något.

Förra året när jag valde denna utbildning ville jag göra skillnad men allt låg bortom horisonten. Ett resultat av dagdrömmarna. Idag dock.. På plats ser jag elevernas mål, behov, drömmar och förstår att jag kan göra skillnad för dessa elever. Vi kan plantera frön för att deras liv kan förändras åt det bättre. Vi kan dela med oss av våra erfarenheter, och det kan göra skillnad.

En tror oftast att det behövs att man är på någon hög position inom politik eller kändisskapet men jag är inte längre omotiverad för jag förstår att vi kan göra skillnad här, just nu, inte längre bortom horisonten.

Detta får mig att tänka på ett citat av Elon Musk, entreprenör och ägare av Tesla, Solar city och Spacex:

 

”You can make a small change for many people or a big change for a few people”

 

Han, Elon, valde den första delen av detta citat men jag och denna utbildningen tror jag valde den andra delen av citatet.  Det är lika viktigt att välja den andra delen.
Jag är motiverad av detta faktum, detta citat, för att vi kan göra skillnad - för ett par få.  Och det är guld.

- Kim

Kommentera här: