Vecka 5

Senaste pyntet uppsatt på ICT:
 

Denna veckan har vi introducerat the United Declaration of Human Rights för eleverna. Vilka rättigheter har varje individ, oberoende av ifall denne är född på Zanzibar eller i landet Lingonsylt? Vad är det egentligen 192 länder har skrivit under? 
Varje persons rätt till ett hem, ett namn, till utbildning. Rätten till rörelsefrihet, respekt, jämlikhet. Saker som vi ofta tar för självklart, men som inte alltid tillämpas överallt. Under de kommande veckorna ska vi gräva djupare i betydelsen av deklarationen för världen, men även för varje individ. För det är ju så, att om konventionen ska fungera i det stora hela och i varje samhälle, måste den även förstås och tillämpas av varje individ. För att den ska tillämpas av alla så måste vi vara medvetna om den, och det är där vi måste börja.

Jag och Linnea stötte på två engelska volontärer på stranden förra helgen. De, tillsammans med två lokala lärare kom och hälsade på på ICT då vi gjorde PowerPoint-presentationer om vår favoritmat samt små role plays där vi använt nya ord vi lärt oss för att utveckla det engelska talet. Repetition är ju som känt kunskapens moder; och med memory games har vi repeterat dessa ord ännu mer.

Alla har haft en underbar dag med töserna i pamoja house. Fem-kamp fast fyra-kamp, massvis av dans och chupi-bak på en liten lägereld!

Jessica

 

Fullt fokus bland alla i klassrummet.
 
Role plays.
 
Fyr-kamp in action.
 
Dancing queens.
 
Bakar (steker) kakor på altanen.
 
Annika, Kigeni, Lovisa & Karl, fint pyntade med kangas!
 
 
Lutfia.
 

Dula, vår tjusiga kock i sin tjusiga tisha han fick av oss på sitt bröllop!

Kommentera här: