Ett stycke slutprojekt

Så börjar det här fantastiska, intressanta, spännande och *sätt in ett valfri positivt adjektiv* läsåret närma sig sitt slut :((((((((( Och därmed blev det i veckan dags att presentera slutprojekten som vi alla i klassen har gjort, i en eller annan form! En fick välja väldigt fritt vad exakt en skulle göra, så länge slutprojektet på något sätt skulle "bidra till att motverka rasism och främja mångfald lokalt, i Kiruna". En del hjälpte till på Pamojafestivalen, Aleks och Annika fixade ihop en superfin fotoutställning, Jessica och Frida gjorde en barnbok om ett superviktigt ämne, och så vidare.

Jag har ju sedan tonåren, då vi fick hem bredbandsinternet, varit intresserad av att koda hemsidor (är evigt tacksam för det finska virtualhästsystemet för detta). Därmed blev det ett naturligt val för mig att göra en hemsida som mitt slutprojekt. Först, under hösten, tänkte jag på nåt som skulle ha med bilder, ord och FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna att göra. Men när vi väl var på Zanzibar så dök det upp en idé om att intervjua folk om deras jobb och drömmar. Drömmar har ju också alltid varit en bärande kraft för mig i mitt liv, så det kändes naturligt att göra en hemsida om just drömmar: dock är jag ingen socialt modig person, så jag var nervös för att intervjua folk. Men jag ville på något sätt också främja budskapet om att alla människor är individer, istället för en massa av "afrikaner", "svenskar", eller "invandrare", vilket ju är ett vanligt sätt att se på människor - och intervjuer är väl ett naturligt sätt att lyfta fram individer, så det fick det bli ändå trots blygheten.

Och det gick ju fint med intervjuerna till sist. Trots all tidvis frustration över saker som skrivfel på koden, eller tags som jag glömde stänga och annat som kan få en layout att bara rejält fucka upp, samt den lilla detaljen att den första versionen av hemsidan försvann med min stulna datorn någonstans mellan Stockholm och Kiruna, så blev det ju ändå såsom jag hade planerat att min lilla hemsida med intervjuerna skulle bli. Bilder från Kiruna och Zanzibar fick också vara med, även om i lite annan form än vad jag tänkte när jag under hösten fick idéen om en hemsida.

Så nu gäller det bara att sprida hemsidan så att alla personer som placerar folk i fack och/eller inte vågar tro på sina drömmar hittar sidan, läser, kanske förstår något, eller blir inspirerade, eller får en tankeställare. För spridningens skull här i Kiruna har jag snickrat ihop lite olika affischer också :)

Så vad är adressen till hemsidan då?! Ja då:
dreamingindividuals.net!

Sidan är framförallt gjord för att läsas vid datorn, eftersom den är den första sidan som jag ens försöker mobilanpassa, så om du vill kunna njuta av speciellt just bilderna som syns på bakgrunden så rekommenderar jag läsning vid datorn. Men sidan går att läsa på mobilen också, så oavsett din "device": in och kika bara!

Med "smyg"reklamshälsningar,
Maija