Plantera för framtiden

I morse åkte vi till en fotbollsplan i Kusini, en del av Makunduchi. Nu skulle vi plantera träd och hade bjudits in till cermonin. Mr Muombwa var där och tog emot oss. Massor av folk anslöt sig och ville vara med. Vi fick tjocka armeringsjärn, som var spetsiga nedtill. Med dessa grävde vi hål i den hårda, kompakta marken. Vi fick sedan varsitt Ashoka-träd att plantera, en slags poppel.

Alla barn var oerhört engagerade och tillsammans grävde vi ner flera hundra träd runt omkring en fotbollsplan. Zanrec Plastic Ltd deltog också, med tre representanter, bland annat Jesper från Sverige som kommer att arbeta med Zanrec nu under en treårsperiod. De försöker också få till samarbete med hotellen i Makunduchi, vad gäller sopsortering / återvinning.

Zanzibars television / News var där och filmade oss. Vi kommer eventuellt att vara med i TV / Nyheterna i kväll. Spännande!

Aleksandra fick hålla ett icke-förberett tal på engelska som avslutning, tillsammans med Mr Mwita. De bjöd på juice och sockerkaka till deltagarna. Dagen var inspirerande, speciellt inför nästa veckas tema; Miljö / Hållbar utveckling

Annika & Aleks

Kommentera här: