Snön har kommit!

"Tionde oktober kommer snön i Kiruna" sa vår lärare Cissi, något vi inte riktigt kunde tro när vi hörde det. Men mycket riktigt - på morgonen den tionde möttes vi av alldeles vita träd och bergstoppar. Vi från söder som precis fått rapporter från familjen om gulnande träd kände oss långt hemifrån. Där vi kommer ifrån blir vi glada om snön orkat masa sig fram till jul. Men så fort vi bytt ut sneakers mot kängor kändes det väldigt mysigt - dagarna blir ljusare, luften blir krispigare och över hela stan lägger sig en härlig känsla av skidsemester.

Snön påminner oss också om hur fort lovet närmar sig. Insikten att vi snart gått halva terminen känns både skrämmande och spännande. Samtidigt som vi har hunnit lära oss mycket känns det som vi har en hel del kvar. Det kändes dock bättre efter dagens lektion, när vi diskuterade våra mål inför Zanzibar och hur vi vill känna när vi kommer hem i maj 2018. Peppen var stor och vi lämnade klassrummet med känslan av att vi kommer fixa allt vi kan tänkas möta tillsammans.

Imorgon är det dags för ett studiebesök på integrationsenheten här i Kiruna, där vi ska lyssna på föreläsningar och diskutera frågor i ämnet. Det blir en spännande dag!

/Emma & Johanna

Kommentera här: