Timme för timme

Tänkte visa er min dag, timme för timme! 

07:00 - pamojahouse började vakna till liv, utanför fönstret hängde regnet i luften för första gången på länge. Fixar-Måna har gjort det fint i fönsterkarmen. 
(null)


08:00 - skoldagen på ICT börjar. Idag började vi med en starter kallad "the translator", en pratar på hittepå-språk och den andra översätter till klassen. Skönt att börja dagen med skratt. 
(null)


09:00 - under veckans tema "intro mänskliga rättigheter" jobbade vi idag med humanrights deklarationen. I par valde vi ut de fem artiklarna vi tyckte var viktigast och sedan skrev vi ihop en motivering om varför.

10:00 - dagens 30 minutersrast började och vi gick i vanlig ordning till minimarket över vägen för att köpa kardemumma-mjölk och jordnötter. 
(null)


11:00 - vi läste historier ur den brillianta boken "goodnight stories for rebell girls".

12:00 - skoldagen tog slut för wep-eleverna och vi började trampa våra 5km hemåt, liksom oftast i sällskap av getter och gassande sol. 
(null)


13:00 - maten serverades av vår kock Abdullah, idag favoriten med friterad klyftpotatis, fisk, tomatsås och fetaost.. 
(null)


14:00 - Vi som styr nästa vecka satte oss ner med planeringen till temat miljö och klimat. Det blir diskussioner om våra olika syn på ämnet, info om klimatpåverkan och plastförbrukning bland annat. Med fokus globalt och lokalt. Veckan avslutar vi med ett studiebesök på plaståtervinningsstationen zanrec. 
(null)


15:00 - fruktpaus i planerandet, mango och passionfrukt dukades upp. 

16:00 - bokade transporter via eminem, skrattade åt hans eminemskämt och filade på powerpoints. Några satt ute på bron (som jag lärt mig att det tydligen kan heta). 
(null)


17:00 - Johanna var i full gång med tvättandet, inte en jätterolig eftermiddagsaktivitet och uppskattningen för tvättmaskinen hemma i Sverige är större än någonsin.
(null)


18:00 - vi utförde ett träningspass zanzibarstyle. Med hjälp av olika band, träd, stenar och vikter körde vi igenom kroppens stora muskelgrupper. 
(null)


19:00 - kvällsmaten serverades. Denna gång ris, morotsröra och böngryta. 
(null)


20:00 - diskgruppen röjde undan, ingefära skars för att göra ingefärste, planer inför helgen diskuterades.

21:00 - det spelades yatzy i nåt rum, ringdes FaceTime-samtal hem, någon låg i hängmattan. 

22:00 - tystnaden börjar prida sig över pamojahouse igen, jag ligger nerbäddad i våningssängen med myggnätet nedstoppat runtomkring mig och skriver klart blogginlägget. 
Godnatt / Emma 

Kommentera här: