Veckan som gått.

Ännu en vecka har nu gått här för oss på Zanzibar.
En fantastisk vecka i skolan då det har varit MR-tema (MR=Mänskliga rättigheter). Vi har pratat om allt ifrån kommunikation, härskartekniker och i måndags fick WEP studenterna göra egna regler till klassen. Vad som är viktigt för dem och hur de vill att vi ska vara och bete oss i klassrummet och gentemot varandra. 
Att gå igenom sju olika härskartekniker på engelska kan tyckas vara krångligt, men Daniela gjorde det super tydligt och enkelt så att vi alla förstod. Därefter fick vi alla varsin härskarteknik att jobba med, vi skulle utifrån den härskarteknik vi hade fått på papperet spela upp ett senario om hur härskartekniker kan användas och visa upp för de andra eleverna i klassen för att alla skulle förstå. 
Det blev mycket skratt men också allvar eftersom att alla kan bli utsatta för härskartekniker. Vi berättade för varandra hur och vad vi kan göra om vi märker att en själv eller någon blir utsatt av att någon använder härskartekniker. 

Idag var det FunFriday och då fortsatte vi på samma spår som tidigare i veckan med teater. 
Vi blev indelade i fyra grupper och fick varsitt papper med en början på en historia, där vi själva i gruppen skulle hitta på ett dåligt avslut till historien som vi sedan skulle spela upp två gånger för resten av klassen.
Meningen var att första gången skulle vi spela upp den precis spm vi hade planerat och övat på. Den andra gången fick någon av de övriga eleverna som var publik säga STOPP! Då fick personen som ropade stopp byta plats med en av oss som spelade upp teatern, för att kunna agera på ett bättre sätt, så att det skulle bli ett bättre slut.
Meningen med denna övning var att  visa eleverna hur det kan vara i verkligheten och att ibland slutar det på ett dåligt sätt. Men att då om en annan person kommer in i historien eller ändrar åsikt att det hela kan få ett helt annat slut. 
En otroligt bra och rolig övningen. Det blev mycket skratt, vilket alltid är kul! 

(null)
Här spelar en av grupperna upp sin första teateruppvisning.

(null)
Här spelar samma grupp upp sin teateruppvisning för andra gången, men nu har några av de andra eleverna sagt stopp och bytt plats för att agera annorlunda i historien.

Nu har vi tagit helg och laddar upp inför kommande vecka då vi ska få lära oss om entreprenörskap. 
Det ska bli fantastiskt roligt och jag ser verkligen framemot det! 

Hoppas ni alla får en fin helg! 

//Ellinor

Kommentera här: