Vi är på Zanzibar!

Hej allihopa!
Nu har vi varit på Zanzibar i tre dygn och vi har precis fått wifi i Pamoja house där vi bor. Vi ligger ute under den mörka stjärnklara himlen i hängmattan och lyssnar på syrsorna och musiken som våra personliga husvakter spelar från sina mobiler. 

När vi landade på flygplatsen i lördags möttes vi av nästan alla WEP-eleverna, några tidigare elever och flera personer från Makunduchi Development Organisation som välkomnade oss med öppna armar och tog oss till Makunduchi och vårt nya hem för de kommande fyra månaderna. 
I söndags var det en välkomstceremoni på ICT (skolan här i Makunduchi) då vi fick träffa alla igen och fick chansen att prata mer med dem. Eftermiddagen spenderades sedan på ett hotell i närheten där vi fick bada i poolen och äntligen fick tillgång till internet för första gången och vi kunde meddela alla hemma att vi lever.
Sedan blev det måndag och allt började på riktigt. Vi lämnade Pamoja house 07:30 på våra cyklar och började den skumpiga resan till ICT. Efter några minuter öppnades himlen och vi kom fram helt genomblöta. Vi ägnade dagen åt att lära oss varandras namn och lära känna varandra mer. 
Idag fick vi en guidad tur genom Makunduchi och fick bl.a. se vart några av eleverna bor, vi avslutade med att äta en soppa som kostade fyra kronor och sedan åkte vi hem och har haft en ledig eftermiddag då några har utforskat ett annat hotell som ligger precis bredvid Pamoja house, några har kollat på utsikten från taket och några tog en promenad på stranden. 

Nu ska vi gå och lägga oss i våra våningssängar och ladda batterierna för en ny dag på ICT imorgon! 

(null)

(null)

Följ oss på instagram @kirunazanzibar och våra privata konton för fler bilder! 

/Majsan och Ellinorsan

Kommentera här: